Event info

De CZ Tilburg Ten Miles is een sinds 1988 jaarlijkse terugkerend hardloopevenement. Duizenden recreanten, van jong tot oud, komen samen om mee te doen aan dit loopfestijn. Nationale en internationale topatleten zorgen voor topprestaties. Ze lopen door versierde straten, aangemoedigd door de klanken van tientallen orkestjes en toegejuicht door tienduizenden toeschouwers. Het evenement heeft inmiddels naam als een hardloopfestijn en volksfeest.

#ONZETROTS

Programma CZ Tilburg Ten Miles 2024

Tijd

Activiteit

Locatie

08.00 – 09.15 uur

Ophalen wandelkaarten

Stories Eindhoven (Torenallee 22-02)

08.30 – 09.00 uur

Start Marathon Eindhoven Urban Walk 20 KM

Stories Eindhoven (Torenallee 22-02)

09.00 – 09.15 uur

Start Marathon Eindhoven Urban Walk 12 KM

Stories Eindhoven (Torenallee 22-02)

12.45 – 15.15 uur

Finish wandeltochten

Vestdijk

15.30 uur

Start ASML Your Marathon Challenge

Stadhuisplein

15.35 – 16.30 uur

Finish ASML Your Marathon Challenge

Vestdijk

16.00 – 21.00 uur

Wedstrijdsecretariaat geopend (startnummers en T-shirts)

TU Eindhoven (MetaForum

Tijd

Activiteit

Locatie

08.00 – 19.00 uur

Event terrein geopend (startnummers, T-shirts, tassenafgifte en medaille graveren

TU Eindhoven (MetaFormu

09.00 uur

Start Jumbo Mini Marathon

Boschdijktunnel

09.30 uur

Start RSM City Run 5 KM

Montgomerylaan

10.00 uur

Start ASML Marathon Eindhoven (incl. Business Estafette Marathon)

Mathildelaan

10.15 uur

Start 1/4 Marathon (incl. Business 1/4 Marathon)

Montgomerylaan

14.00 uur

Start ASML Halve Marathon – Wave A (incl. Business Halve Marathon)

Montgomerylaan

14.15 uur

Start ASML Halve Marathon – Wave B (incl. Business Halve Marathon)

Montgomerylaan

14.30 uur

Start ASML Halve Marathon – Wave C (incl. Business Halve Marathon)

Montgomerylaan

17.30 uur

Sluiting finish

Vestdijk

Startnummer ophalen

Startnummers individuele deelnemers
Als je je uiterlijk 27 augustus hebt ingeschreven, dan wordt jouw startnummer toegestuurd naar het door jouw opgegeven adres bij inschrijving. Let op: dit geldt alleen voor deelnemers aan de hardlooponderdelen met een postadres in Nederland. De startnummers worden eind augustus naar Post NL gestuurd, dus vanaf dan kun je jouw brievenbus in de gaten houden. Door de drukte is het mogelijk dat het iets later binnenkomt. Wandelkaarten en startnummers van buitenlandse deelnemers worden niet thuisgestuurd.

Als de post op zaterdag 23 september jouw startnummer nog niet heeft gebracht of wanneer je je hebt ingeschreven na 27 augustus, dan kun je jouw startnummer afhalen tijdens de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat op zaterdag 28 september tussen 07.30 en 16.00 uur of op zondag 29 september tussen 08.00 en 17.00 uur. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in de Koepelhal. 

Startnummers scholen en bedrijven
De teamcaptain van de Business Teams en ontvangen het startpakket op het opgegeven adres indien zij zich uiterlijk vrijdag 1 september hebben ingeschreven. Let op: dit geldt alleen voor organisaties met een postadres in Nederland. De startpakketten worden eind augustus naar PostNL gestuurd. Bij groepsinschrijvingen na vrijdag 1 september dienen de startpakketten per team afgehaald te worden door de teamcaptain en hij/zij moet de individuele startnummers verdelen onder de deelnemers. 

Het ophalen van het startpakket kan tijdens de openingstijden van het wedstrijdsecretariaat op zaterdag 23 september tussen 07.30 en 16.00 uur of op zondag 24 september tussen 8.00 en 17.00 uur. Het wedstrijdsecretariaat bevindt zich in de Koepelhal. Hier kan de teamcaptain ook de consumptiebonnen ophalen. Alle deelnemers van de Business Teams dienen individueel hun Limited Edition Running shirt op te halen in de Koepelhal. 

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Veelgestelde vragen

Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Je kunt alleen annuleren als je staat ingeschreven voor de ASML Marathon Eindhoven (42,195 km) en ASML Halve Marathon (21,1 km) én je een annuleringsregeling hebt afgenomen. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden. Annuleringsverzoeken dienen uiterlijk 31 augustus via het contactformulier te worden ingediend.

Hoe reis ik in naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk is in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Zorg er dus voor dat jouw e-mailadres correct is ingevoerd. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher op zondag krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Worden er finishfoto’s gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto’s die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de uitslagenpagina ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Je kunt jouw inschrijving wijzigen via jouw dashboard. Je kunt daar afstanden wijzigen, producten toevoegen en gegevens aanpassen. 

Is er een kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Op zondag is er gelegenheid voor tassenafgifte van 08.00 tot 18.00 uur op de TU Eindhoven. De tassenafgifte kost €5,00 en is enkel met pin te betalen indien dit bij de registratie niet besteld is. Hier is ook kleedgelegenheid voor alle deelnemers.

Op zaterdag is er geen mogelijkheid tot het afgeven van je tas.

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?
Voor de leeftijdslimieten is de leeftijd op de dag van het evenement van toepassing.

 • ASML Marathon Eindhoven: 18 jaar
 • Belgisch Kampioenschap Marathon: 18 jaar
 • Business Estafette Marathon: 16 jaar
 • ASML Halve Marathon: 18 jaar
 • Business Run Halve Marathon: 18 jaar
 • 1/4 Marathon: 14 jaar
 • Business Run 1/4 Marathon: 16 jaar
 • RSM City Run 5 KM: 8 jaar
 • Jumbo Mini Marathon: 4 jaar
 • Marathon Eindhoven Urban Walk: geen minimum leeftijd
 • Your Marathon Challenge: geen minimum leeftijd

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kunnen de deelnemers op zondag deze medaille laten graveren met hun naam en eindtijd.

De deelnemers aan de Marathon Eindhoven Urban Walk ontvangen een herinneringspin. 

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Alle deelnemers op zondag kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ”medaille graveren” aanvinken voor € 8,-. Het graveren van de medaille van de Jumbo Mini Marathon kost €5,-.  Indien je dit niet voor 10 september gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw dashboard. Je kunt ook tijdens het evenement besluiten je medaille te graveren, dan kost het € 10,-.

Je kan je medaille laten graveren bij MetaForum op de campus van de TU Eindhoven op zondag 8 oktober.

Zijn er pacers?

Het Pacing Team powered by Runner’s World bestaat uit ervaren hardlopers die bij de hele en de halve marathon het tempo aangeven. De pacers dragen ook startnummers met daarop zichtbaar de gewenste eindtijd. Je kunt je aansluiten bij een pacer naar keuze. 

De streeftijden voor de hele (M) en halve marathon (HM) zijn als volgt:

Gewenste eindtijd (M)
3.00 uur
3.15 uur
3.30 uur
3.45 uur
4.00 uur
4.15 uur
4:30 uur
4:45 uur
5:00 uur

 

Gewenste eindtijd (HM)
1.30 uur
1.35 uur
1.40 uur
1.45 uur
1.50 uur
1.55 uur
2.00 uur
2.05 uur

 

Disclaimer: het kan zijn dat op het allerlaatste moment pacers afvallen door bijvoorbeeld een acute blessure. Mocht dit het geval zijn, doen we er alles aan om vervangers te vinden (wat soms op korte termijn niet meer mogelijk is).

Is er een prijsuitreiking?

Voor de marathonafstand zijn er geldprijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën voor zowel man als vrouw (M35 t/m M70+). Tevens ontvangen de winnaars in die leeftijdscategorieën ook een gratis startnummer voor de volgende editie. De organisatie neemt contact op met de winnaars na het evenement.

Bij de ASML Halve Marathon krijgen de nummers 1, 2 en 3 man en vrouw een gratis startnummer voor de volgende editie. Hier zijn geen geldprijzen voor beschikbaar. Voor alle afstanden zijn ereprijzen te winnen voor de 1, 2 en 3 man en vrouw. Bij de Jumbo Mini Marathon is er geen prijsuitreiking. Deze prijsuitreikingen worden op de dag van het evenement gehouden.

Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Elke deelnemer die tijdig de finish haalt, ontvangt een medaille.

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen. Indien je het startnummer overdraagt na 10 september zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd indien de originele deelnemer hier voor gekozen heeft, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van het fysieke startnummer. 

Een handleiding voor het overdragen van het startnummer vind je hier.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het startbewijs, deze dient de koper van het startbewijs te betalen om het startbewijs op naam te zetten.

Krijg ik mijn startnummer/wandelkaart toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Indeling startwaves
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om tot en met 10 september je verwachte eindtijd in te vullen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten. 

Let op: bij de andere afstanden is er één start en zijn er geen startwaves.  Om de doorstroming op het parcours te bevorderen, ben je ingedeeld in een startvak die vermeld staat op je startnummer. Het is niet meer mogelijk om je startvak te wijzigen. Zorg dat je minimaal 15-30 minuten voor de start in je startwave staat opgesteld. Klik hier voor meer informatie over snelle lopers.

Waar staan de kilometers aangegeven?
De ASML Marathon Eindhoven is de eerste marathon waarbij werd gewerkt met aftellende km-punten. Bij marathons worden de kilometerpunten aangegeven, zodat lopers weten hoeveel ze al hebben afgelegd. Bij andere sporten (zoals wielrennen) wordt de afstand tot de finishlijn aangegeven. Door de introductie van de aftellende km-punten in combinatie met een motiverende spreuk, wil de Marathon Eindhoven haar deelnemers een psychologisch voordeel bieden. Dus niet: ’36 km afgelegd’, maar: ‘nog slechts 6 km’ te gaan. Alle onderdelen finishen op de Vestdijk. Dat betekent dat elke loper deze aftellende km-borden kan zien. Omdat veel lopers de standaard 5 km-borden en -tijden graag willen zien, blijven deze behouden langs de parcoursen.

Is er tijdregistratie?
Alleen bij alle onderdelen van de ASML Marathon Eindhoven op zondag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Waar bevinden de toiletten zich?
In het start- en finishgebied zijn toiletten aanwezig. 

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden. 

Welke verzorging krijg ik onderweg?

ASML Marathon Eindhoven
Tijdens de marathon zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (isotone sportdrank) en water (beide in bekertjes) worden ingericht (5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km en 40 km). Daarnaast zijn er waterposten (bekertjes water en sponzen) voorzien (12,5 km, 17,5 km, 22,5 km, 27,5 km, 32,5 km en 37,5 km). Op de posten 20 km en 30 km worden bananen aangeboden. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water + flesje AA iso lemon en een banaan.

Bij de verzorgingsposten zijn ook toiletten aanwezig.

ASML Halve Marathon
Bij de ASML Halve Marathon is er elke 5 km een verzorgingspost. De posten zijn voorzien van water. Tussen de verzorgingsposten zijn er sponsposten ingericht waar sponsen en bekertjes water worden aangeboden. 

Op het 9 km punt worden er bananen aangeboden. Na de finish krijgt iedere deelnemer een bekertje water en een flesje AA iso lemon en een banaan. 

Bij de verzorgingsposten zijn ook toiletten aanwezig.

1/4 Marathon
Er staat een verzorgingspost op ongeveer 5,5 km. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water, een flesje AA iso lemon en een banaan.

RSM City Run 5 KM
Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water, een flesje iso lemon en een banaan.

Jumbo Mini Marathon
Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water en AA Drink Sportwater.

Om op een verantwoorde manier deel te nemen aan de ASML Marathon Eindhoven is een goede voorbereiding van groot belang. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens en na je loopprestatie goed naar je lichaam luistert. Lees op deze pagina alle adviezen die jou helpen om goed voorbereid van de ASML Marathon Eindhoven te genieten. 

Als je bij de registratie hebt gekozen voor startnummer thuissturen (enkel mogelijk voor Nederlandse postadressen en tegen betaling) zal je het startnummer in de week voor het evenement thuis ontvangen.