GRONINGSE HARDLOOPKALENDER

Naast Dwars door Groningen organiseren we jaarlijks nog meer fantastische hardloopevenementen in Groningen. Op deze pagina ontdek je alle hardloopevenementen die Golazo Noord-Nederland organiseert. Vink jij ze dit jaar allemaal af?

Lagro Ebens Nacht van Groningen

Heb je het over een sfeervol evenement in het donker, dan heb je het over de Lagro Ebens Nacht van Groningen. Een evenement voor jong en oud met een passende afstand voor iedereen. Je loopt door de gezellige en verlichte binnenstad van Groningen met start en finish op de sfeervolle Ossenmarkt. Zoek je lampjes, lichtgevende shirts en andere accessoires bij elkaar en maak er een onvergetelijke avond van!

URBAN TRAIL GRONINGEN

De Urban Trail Groningen is een unieke loopervaring door de stad. Een bijzondere ontdekkingstocht waar sportiviteit, cultuur en architectuur samenkomen. Dit jaar lopen we de achtste editie! Op zondag 7 april 2024 kan je weer op (her)ontdekking door de binnenstad van Groningen.

Dwars door Groningen

Op zondag 9 juni staat de tweede editie van Dwars door Groningen op het programma. Een zomerse stadsloop door het hart van Groningen. Een run met vier verschillende afstanden, waardoor iedereen mee kan doen aan dit mooie loopevenement. Na de succesvolle eerste editie willen we er ook dit jaar weer een fantastische dag van maken!

Menzis 4 Mijl van Groningen

De Menzis 4 Mijl van Groningen is met tienduizenden hardlopers en toeschouwers het grootste loopevenement van Noord-Nederland, met de traditionele route van Haren naar de Vismarkt in hartje Groningen. Sinds 1987 wordt het evenement ieder jaar op de tweede zondag van oktober gehouden. Het ”4 Mijl-weekend” start al op zaterdagavond met de Menzis 4Mijl4You powered by GasTerra met exact dezelfde route, maar dan op alternatieve wijze. 

Plantsoenloop Groningen

De Plantsoenloop Groningen is de oudste en gezelligste loop van Groningen met afstanden voor jong en oud. Het parcours loopt door het prachtige, heuvelachtige Noorderplantsoen met een sfeervolle start en finish op de Oranjesingel. Op zaterdag 2 november 2024 gaat de 66e editie van deze prachtige loop van start. Deze klassieker van het Noorden wil je niet missen!

Stadspark Night Run

De Stadspark Nightrun is een evenement waarbij iedereen welkom is. Het is een feestje voor zowel de ervaren als beginnende hardloper. Je kunt kiezen uit twee verschillende afstanden. De korte route is ongeveer 6 kilometer en de lange route ongeveer 10 kilometer. Je mag tijdens het lopen helemaal zelf kiezen welke route je loopt. Welke route je ook kiest, je komt met een lach over de finish en daarna dansend door richting de afterparty.