Event info

Op 12 en 13 april ademt de stad hardlopen tijdens de 44e editie van de NN Marathon Rotterdam. De NN Marathon Rotterdam is, mede door het vlakke parcours, één van de snelste marathons ter wereld en wereldwijd één van de best bezochte marathons.  

Maar wat het zo bijzonder maakt, is dat de honderdduizenden enthousiaste toeschouwers langs het parcours zorgen voor een waar volksfeest. Ze juichenklappen en motiveren. Ze zorgen ervoor dat geen andere marathon in Nederland de sfeer van #demooiste kan evenaren. Niks voelt beter dan dat ene moment dat je, na al die meters die je hebt afgelegd, over de finish komt. Wees trots op jezelf, geloof in wat je doet en laat Rotterdam zien wat je kracht is. We zien je aan de start!

#demooiste

Programma

Tijd

Activiteit

Locatie

10.00 – 20.00 uur

Marathon Sport Expo (ophalen startnummers en t-shirts)

Postillion Convention Centre WTC Rotterdam

Het programma volgt binnenkort.

Het programma volgt binnenkort.

Startnummers

Startnummers
Deelnemers aan de marathonafstand ontvangen twee startnummers, één met Tag voor tijdsregistratie (draag deze goed zichtbaar op de borst) en één zonder Tag (draag deze op de rug).  Deelnemers aan de andere onderdelen ontvangen één startnummer (draag deze goed zichtbaar op de borst).

Je ontvangt veiligheidsspelden van ons. Zorg dat je niks over je tag heen draagt, anders gaat het niet goed met de tijdsregistratie. Denk dan aan een tasje, vest of wanneer je met je kind over de finish gaat etc. Zorg dat je startnummer met tag altijd zichtbaar is.  

Vul het medisch paspoort in
Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Deelnemers kunnen hun startnummer ophalen op vrijdag 11, zaterdag 12 of zondag 13 april 2025 bij de Marathon Sport Expo in het WTC-gebouw op vertoon van jouw e-ticket. De e-tickets worden vanaf een week voorafgaande aan het weekend verstuurd. Als je je uiterlijk 17 maart inschrijft zal je voornaam op je startnummer staan.

Deelnemers aan de NN Kids Runs met een Nederlands adres ontvangen het startnummer thuis indien ingeschreven voor 12 maart.

Deelnemers met een adres in het buitenland kunnen hun startnummer ophalen op vrijdag 11, zaterdag 12 of zondag 13 april 2025 in het WTC-gebouw op vertoon van jouw e-ticket. De e-tickets worden vanaf een week voorafgaande aan het weekend verstuurd. Als je je uiterlijk 17 maart inschrijft zal je voornaam op je startnummer staan.

De startbewijzen van de scholen en bedrijven worden de week voorafgaande aan de NN Marathon Rotterdam naar de contactpersoon gestuurd. Als je je uiterlijk 17 maart inschrijft zal je voornaam op je startnummer staan. Scholen en bedrijven die na deze datum zich inschrijven of extra deelnemers aanmelden, kunnen deze startbewijzen ophalen tijdens de Marathon Sport Expo in het WTC-gebouw.

Business Duo teams en Business Estafette teams krijgen per post hun Business pakket opgestuurd. 

In het Business pakket zitten de startnummers van de teams. Het startnummer is aan de binnenkant voorzien van een kader waarin algemene en medische gegevens kunnen worden vermeld. Deze startnummers hebben geen Bib-Tag. Je ontvangt samen met deze startnummers ook een startnummerband met een exchange startnummer waaraan een Bib-tag is bevestigd. Aan deze startnummerband bevestig je het EXCHANGE startnummer. Deze band inclusief startnummer is het wisselitem. Hierdoor heeft elke loper een tijd in de uitslag.​

Veelgestelde vragen

Klik hier voor de algemene voorwaarden. 

Klik hier voor de algemene voorwaarden voor de groepsinschrijvingen.

Kan ik mijn inschrijving annuleren?
Je kunt alleen annuleren als je staat ingeschreven voor de ASML Marathon Eindhoven (42,195 km) en ASML Halve Marathon (21,1 km) én je een annuleringsregeling hebt afgenomen. Bekijk voor meer informatie de algemene voorwaarden. Annuleringsverzoeken dienen uiterlijk 31 augustus via het contactformulier te worden ingediend.

Hoe reis ik in naar de start?
Wij adviseren deelnemers en toeschouwers zoveel mogelijk met het openbaar vervoer te reizen. Houd er rekening mee dat veel wegen zijn afgesloten en het erg druk is in de stad. Klik hier voor alle informatie over de bereikbaarheid.

Ik heb geen bevestigingsmail ontvangen, wat nu?
Nadat je je hebt ingeschreven, ontvang je een bevestigingsmail. Zorg er dus voor dat jouw e-mailadres correct is ingevoerd. Controleer ook je spambox als je de e-mail niet binnen 30 minuten hebt ontvangen. Indien hij ook daar niet staat, neem dan contact met ons op.

Krijg ik een finishcertificaat?
Elke finisher op zondag krijgt een persoonlijk finishcertificaat welke te downloaden is. De link hiervoor ontvang je per e-mail na het evenement. 

Worden er finishfoto’s gemaakt?
Marathon Photos maakt op verschillende plekken langs het parcours en natuurlijk bij de finish foto’s die je na afloop terug kunt vinden op jouw persoonlijke uitslagenpagina. Zorg dat jouw startnummer goed zichtbaar is en lach naar de camera. De link naar de foto’s ontvang je per e-mail na het evenement. 

Kan ik mijn inschrijving wijzigen?
Je kunt jouw inschrijving wijzigen via jouw dashboard. Je kunt daar afstanden wijzigen, producten toevoegen en gegevens aanpassen. 

Is er een kleedgelegenheid en tassenafgifte?
Op zaterdag 12 april is er geen kleedgelegenheid en tassenafgifte mogelijk. Op zondag 13 april is kleedgelegenheid en tassenafgifte alleen beschikbaar voor deelnemers aan de NN Marathon Rotterdam die dit bij het inschrijfformulier hebben aangevinkt (€ 3,00). 

Kleedgelegenheid
Op het startnummer staat het icoon kleedgelegenheid aangegeven waarmee je toegang hebt tot de kleedgelegenheid. Zonder startnummer met dit icoon krijg je geen toegang. Supporters krijgen ook geen toegang tot de kleedgelegenheid.

Voor de dames en heren bevindt de kleedgelegenheid zich in De Doelen via de ingang op het Kruisplein (open van 8.00 tot 17.00 uur). Spullen achterlaten in de kleedgelegenheid is niet toegestaan, deze worden verwijderd.

Tassenafgifte
De tassenafgifte (open van 8.00 tot 17.00 uur) bevindt zich in tentjes op het Schouwburgplein. Hier kun je je tas (zonder waardevolle spullen) op eigen risico afgeven. Let op: de maximale afmetingen voor tassen is 30 (l)x 20 (b) x 50 (h).

Let op: Wanneer je voor tassenafgifte hebt gekozen tijdens de NN Marathon Rotterdam, koop je hier automatisch kleedgelegenheid bij. 

Wat zijn de minimale leeftijden om deel te nemen?
Voor de leeftijdslimieten is de leeftijd op de dag van het evenement van toepassing.

 • ASML Marathon Eindhoven: 18 jaar
 • Belgisch Kampioenschap Marathon: 18 jaar
 • Business Estafette Marathon: 16 jaar
 • ASML Halve Marathon: 16 jaar
 • Business Run Halve Marathon: 18 jaar
 • RSM 1/4 Marathon: 14 jaar
 • Business Run 1/4 Marathon: 16 jaar
 • City Run 5 KM: 8 jaar
 • Jumbo Mini Marathon: 1,5 KM 4 jaar. 2,5 KM 7 jaar
 • Marathon Eindhoven Urban Walk: geen minimum leeftijd
 • ASML Your Marathon Challenge: geen minimum leeftijd

Krijg ik een medaille?
Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish een medaille als herinnering aan het evenement. Bovendien kunnen de deelnemers op zondag deze medaille laten graveren met hun naam en eindtijd.

De deelnemers aan de Marathon Eindhoven Urban Walk ontvangen een herinneringspin. 

Kan ik mijn medaille laten graveren?
Alle deelnemers op zondag kunnen direct na afloop hun medaille laten graveren. In het inschrijfformulier kun je hiervoor ”medaille graveren” aanvinken voor € 9,-. Het graveren van de medaille van de Jumbo Mini Marathon kost €5,-.  Indien je dit niet voor 10 september gedaan hebt, kun je dit nog toevoegen door in te loggen op jouw dashboard. Je kunt ook tijdens het evenement besluiten je medaille te graveren, dan kost het € 10,-.

Je kan je medaille laten graveren bij MetaForum op de campus van de TU Eindhoven op zondag 13 oktober.

Zijn er pacers?

Het Pacing Team powered by Runner’s World bestaat uit ervaren hardlopers die bij de hele en de halve marathon het tempo aangeven. De pacers dragen ook startnummers met daarop zichtbaar de gewenste eindtijd. Je kunt je aansluiten bij een pacer naar keuze. 

De streeftijden voor de hele (M) en halve marathon (HM) zijn als volgt:

Gewenste eindtijd (M)
3.00 uur
3.15 uur
3.30 uur
3.45 uur
4.00 uur
4.15 uur
4:30 uur
4:45 uur
5:00 uur

 

Gewenste eindtijd (HM)
1.30 uur
1.35 uur
1.40 uur
1.45 uur
1.50 uur
1.55 uur
2.00 uur
2.05 uur

 

Disclaimer: het kan zijn dat op het allerlaatste moment pacers afvallen door bijvoorbeeld een acute blessure. Mocht dit het geval zijn, doen we er alles aan om vervangers te vinden (wat soms op korte termijn niet meer mogelijk is).

Is er een prijsuitreiking?

Voor de marathonafstand zijn er geldprijzen te winnen in diverse leeftijdscategorieën voor zowel man als vrouw (M35 t/m M70+). Tevens ontvangen de winnaars in die leeftijdscategorieën ook een gratis startnummer voor de volgende editie. De organisatie neemt contact op met de winnaars na het evenement.

Bij de ASML Halve Marathon krijgen de nummers 1, 2 en 3 man en vrouw een gratis startnummer voor de volgende editie. Hier zijn geen geldprijzen voor beschikbaar. Voor alle afstanden zijn ereprijzen te winnen voor de 1, 2 en 3 man en vrouw. Bij de Jumbo Mini Marathon is er geen prijsuitreiking. Deze prijsuitreikingen worden op de dag van het evenement gehouden.

Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Elke deelnemer die tijdig de finish haalt, ontvangt een medaille.

Mag ik mijn rugtas of camelbag meenemen in het startvak?
We adviseren je in loopkleding naar de start te komen. Het is niet toegestaan om tassen/rugzakken mee te nemen in de startvakken (m.u.v. camelbags) of onbeheerd achter te laten rondom het evenemententerrein of parcours. Alles wat onbeheerd wordt achtergelaten, wordt verwijderd en weggegooid in verband met de veiligheid. 

Krijg ik mijn startnummer/wandelkaart toegestuurd of moet ik hem ophalen?
Klik hier voor alle informatie omtrent het ontvangen van jouw startnummer. 

Je wordt dringend verzocht voor je eigen veiligheid het medisch paspoort aan de achterzijde van het startnummer in te vullen. Het startnummer dien je op de borstzijde te dragen. Het fysieke startnummer is persoonlijk en niet overdraagbaar. Bij calamiteiten dient jouw startnummer namelijk als medisch paspoort.

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw startnummer overdragen aan iemand anders door in te loggen in jouw dashboard en de stappen te volgen. Indien je het startnummer overdraagt na 10 september zal jouw naam niet zichtbaar zijn op het startnummer, omdat deze al zijn gedrukt. Het startnummer wordt naar het adres van de originele deelnemer gestuurd indien de originele deelnemer hier voor gekozen heeft, dus u bent zelf verantwoordelijk voor de overdracht van het fysieke startnummer. 

Een handleiding voor het overdragen van het startnummer vind je hier.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van het startbewijs, deze dient de koper van het startbewijs te betalen om het startbewijs op naam te zetten.

Hoe registreer ik me voor de marathon als snelle loper?
Heb jij een finishtijd onder onderstaande tijden, die je na 1 oktober 2022 gelopen hebt? Dan kom je in aanmerking voor een uitnodiging (gratis startnummer) voor de ASML Marathon Eindhoven. Je dient een bewijs van jouw gelopen tijd te sturen naar info@marathoneindhoven.nl.

Mannen = < 02:30:00
Vrouwen = < 02:55:00

Voorwaarden

 • Deelname is uitsluitend mogelijk wanneer je aan kunt tonen na 1 oktober 2022 de bovenvermelde tijd te hebben gelopen;
 • Voor deze actie stellen wij een beperkt aantal startbewijzen ter beschikking en hiervoor geldt: op = op;
 • Je aanmelding voor de ASML Marathon Eindhoven 2024 dient uiterlijk 6 weken voor aanvang van de wedstrijddag door de organisatie ontvangen te zijn. Een aanmelding leidt niet automatisch tot akkoord, je krijgt hiervoor een bevestiging per e-mail;
 • Stuur ons een bewijs toe via info@marathoneindhoven.nl.

Indeling startwaves
De indeling van de startwaves wordt bepaald op basis van jouw opgegeven verwachte eindtijd in het inschrijfformulier. In verband met de productie van de startnummers is het mogelijk om jouw verwachte eindtijd tot en met 17 maart in te vullen. Via je dashboard kun je tot deze datum je verwachte eindtijd nog wijzigen. Hierna worden alle deelnemers automatisch in de laatste startwave ingedeeld. Let op: wijzigen van startwave is dan niet meer mogelijk. Je mag wel in een latere startwave starten. 

Interactieve plattegrond
Bekijk hier de interactieve plattegrond met looproutes naar de start en de diverse onderdoorgangen om het parcours over te steken. 

Wat zijn de tijdslimieten van de ASML Marathon Eindhoven?

ASML Marathon Eindhoven – 5 uur en 30 minuten

ASML Halve Marathon – 3 uur

RSM 1/4 Marathon – 1 uur en 20 minuten

City Run – 45 minuten

Is er tijdregistratie?
Alleen bij alle onderdelen van de ASML Marathon Eindhoven op zondag en de City Run op zaterdag zal de MYLAPS BibTag worden gebruikt voor het registreren van tijd. Achter op je startnummer (Bib) bevindt zich een elektronische chip (Tag) en een kunststof afstandhouder. BibTag maakt het registreren van je tijden heel eenvoudig, het enige wat je moet doen is het correct dragen van het startnummer. 

Informatie om een goede tijdsregistratie te garanderen:

 • Draag het startnummer zichtbaar op de borst. Bedek het startnummer niet met een jack of met je handen tijdens het passeren van de matten op de start- en finishlijn. Deze matten vangen het signaal van je BibTag op (Let ook op met het indrukken van je eigen stopwatch op de start- en finishlijn).
 • Vouw of kreukel het startnummer niet. Zeker niet op de plaats waar de Tag zit.
 • Gebruik vier speldjes op de hoekpunten van het startnummer, doorboor de Tag niet.
 • Verwijder de kunststof afstandhouder niet.
 • De BibTag werkt op basis van een andere technologie dan de MYLAPS ChampionChip. Daarom kun je tijdens dit evenement geen gebruikmaken van je gele of groene MYLAPS ChampionChip. Je kunt je MYLAPS ChampionChip echter gewoon aan je schoen laten zitten, deze stoort niet op het BibTag syteem.

De Tags hoeven niet ingenomen te worden na de race, je kunt het startnummer (met Tag) als souvenir bewaren of bij het gewone afval weggooien (kunststof).

Wat is de officiële tijd?
De brutotijd is de officiële tijd. Deze start op het moment dat het startschot gegeven wordt en stopt op het moment dat je de finish passeert. De nettotijd is de tijd die start op het moment dat je de mat op de startlijn passeert en stopt als je de finish passeert. De nettotijd wordt als extra service vermeld.

Waar bevinden de toiletten zich?
In het start- en finishgebied zijn toiletten aanwezig. 

Waar vind ik mijn uitslag?
De uitslagen worden na afloop gepubliceerd op deze pagina. De link naar de uitslagenpagina ontvang je ook per e-mail na het evenement. Let op: de bruto tijd is de officiële tijd. Heb je een vraag of opmerking over jouw uitslag? Stuur dan een e-mail naar Mylaps Event Timing o.v.v. je startnummer en eventueel zelf geklokte tijden. 

Welke verzorging krijg ik onderweg?

ASML Marathon Eindhoven
Tijdens de marathon zullen verzorgingsposten met AA Drink-Iso Lemon (isotone sportdrank) en water (beide in bekertjes) worden ingericht (5 km, 10 km, 15 km, 20 km, 25 km, 30 km, 35 km en 40 km). Daarnaast zijn er waterposten (bekertjes water en sponzen) voorzien (12,5 km, 17,5 km, 22,5 km, 27,5 km, 32,5 km en 37,5 km). Op de posten 20 km en 30 km worden bananen aangeboden. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water + flesje AA Drink-Iso Lemon en een banaan.

Bij de verzorgingsposten zijn ook toiletten aanwezig.

ASML Halve Marathon
Bij de ASML Halve Marathon is er elke 5 km een verzorgingspost. De posten zijn voorzien van water. Tussen de verzorgingsposten zijn er sponsposten ingericht waar sponsen en bekertjes water worden aangeboden. 

Op het 9 km punt worden er bananen aangeboden. Na de finish krijgt iedere deelnemer een bekertje water en een flesje AA Drink-Iso Lemon en een banaan. 

Bij de verzorgingsposten zijn ook toiletten aanwezig.

RSM 1/4 Marathon
Er staat een verzorgingspost op ongeveer 5,5 km. Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water, een AA Drink-Iso Lemon en een banaan.

City Run 5 KM
Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water, een flesje AA Drink-Iso Lemon en een banaan.

Jumbo Mini Marathon
Na de finish ontvangt iedere deelnemer een bekertje water en AA Drink-Iso Lemon.

Om op een verantwoorde manier deel te nemen aan de ASML Marathon Eindhoven is een goede voorbereiding van groot belang. Daarnaast is het belangrijk dat je tijdens en na je loopprestatie goed naar je lichaam luistert. Lees op deze pagina alle adviezen die jou helpen om goed voorbereid van de ASML Marathon Eindhoven te genieten. 

Als je bij de registratie hebt gekozen voor startnummer thuissturen (enkel mogelijk voor Nederlandse postadressen en tegen betaling) zal je het startnummer in de week voor het evenement thuis ontvangen.