nn-cpc-loop-den-haag-abdi-nageeye

Abdi Nageeye schenkt NN CPC Loop Den Haag Nederlands record

Abdi Nageeye heeft met een Nederlands record de 48ste NN CPC Loop Den Haag extra glans gegeven. De beste wegatleet van ons land won de halve marathon van de traditionele openingsklassieker in 1.00.21. Daarmee verbeterde hij, ondanks darm- en hamstringklachten, zijn eigen record met drie seconden.

De Ethiopiër Charlie Kedir (1.00.48) en de voor Israël uitkomende Tadesse Getahon (1.01.01) vergezelden Nageeye op het erepodium. Khalid Choukoud, in zijn woonplaats ambassadeur van de NN CPC Loop Den Haag, finishte als tweede Nederlander in 1.03.31 op de zesde plaats. Hij bleef Tom Hendrikse 25 seconden  voor.

Bij de vrouwen triomfeerde Susan Chembai uit Kenia in een pr van 1.07.12. Het parcoursrecord van Lornah Kiplagat (1.06.56) bleef buiten bereik.  De Duitse Katharina Steinruck veroverde de tweede plaats (1.09.58). Als derde, en beste Nederlandse, finishte Anne Luijten. De regerend nationale kampioene op de halve en hele marathon, verbeterde zichzelf tot 1.10.39. Een jaar geleden kreeg ze in de hofstad een pr van 1.12.12 achter haar naam.

Nageeye was niet de enige atleet die bij de NN CPC Loop Den Haag een Nederlands record liep. Dat deed ook de 76-jariger Rietje Corstens uit Bergen op Zoom. In de categorie vrouwen 75+ zette ze een tijd neer van 1.59.22.