spark_20220611_192207_hvdh_1123

Sprookjesachtige dag bij Kasteel de Haar

Op deze zonnige zaterdag wandelden en liepen deelnemers door de tuinen, parken en natuurgebieden rond Kasteel de Haar. Om 9:00 klonk het startschot voor de eerste editie van de Kasteelwandeling van De Haar. Na de wandelaars gingen alle lopers van start bij de zesde editie van de Halve van de Haar. ’s Avonds stonden de 5 km, 10 km en halve marathon op het programma.

Voor de Halve van de Haar, het hoofdonderdeel, is de eerste plek gegaan naar Maurik de Groot met een tijd van 01:18:56. Naast hem stonden ook Antonio Brotons Sansano en Matthijs van den Berg op het podium. Bij de vrouwen bereikte Annemiek van Kooten als eerste de finish, met een tijd van 01:23:43. Op de tweede en derde plaats stonden Manuela Gouveia en Nastasha Blom. 

Aan het evenement deden weer deelnemers van alle leeftijden mee. Wandelaars volgden indrukwekkende routes van 12 en 20 km langs het Voedselbos, de Haarrijnse Plassen en het kasteelpark van Landgoed Haarzuilens. De wandelaars luisterden door middel van het scannen van qr-codes bij locatieborden naar interessante informatie over de hoogtepunten van de route. Gidsen van Natuurmonumenten vertelden wandelaars bij de 20 km route over de prachtige natuur, zeldzame planten en beantwoordden allerlei vragen. Na de wandelaars gingen alle jonge sportievelingen van start. Verkleed als prins, prinses of ridder liepen ze mooie parcoursen van 1.5 km en 2.5 km rond het kasteel. De aanwezigheid van een echte prinses en ridder maakte de sprookjesachtige ervaring compleet.

Alle deelnemers startten in de indrukwekkende kasteeltuinen van De Haar. Hardlopers liepen hierna over loopbruggen, door kasteelpoorten en langs groene natuur. Lopers werden enthousiast onthaald door alle toeschouwers bij de finish in de kasteeltuin van De Haar. Alle deelnemers hebben een geweldige prestatie neergezet.

Met enthousiaste deelnemers, geweldige inzet van alle vrijwilligers, gezellige sfeer in Haarzuilens, entertainment langs het parcours en alle toeschouwers was het weer een onvergetelijke dag.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws