dsc04746 (1)

Sfeerverslag 2019

Op deze warme Tweede paasdag, 22 april 2019, werden de tuinen en het park van Kasteel de Haar overspoeld met hardlopers. Om 11.15 uur klonk het eerste startschot voor de 5e editie van Kasteelloop De Halve van De Haar. Aan dit gezellige loopevenement namen verdeeld over de diverse afstanden ruim 3500 lopers deel. Voor De Halve van De Haar is de eerste plek voor de mannen gegaan naar Bas Stigter. Hij deed er slechts 01:12:14 over om het 21 km lange parcours af te leggen. Naast hem waren de twee andere podiumplekken voor Cameron Milne (tweede) en Ad Sluijter (derde en tevens de winnaar in 2018). Bij de vrouwen kwam Kimberly Timmins het eerste over de finish, met een tijd van 01:30:15. Op plaats twee en drie kwamen Mariska Visser en Dana Tiggelman.

Het unieke parcours van De Halve van De Haar startte in de kasteeltuin van De Haar. Vanuit de kasteeltuin liepen de lopers langs de Haarrijnse plassen en het ‘oude Vleuten’ om uiteindelijk via de kasteeltuinen naar de finish op de Brink van het pittoreske dorp Haarzuilens te lopen. Met onderdelen als De Halve, De 10 km, De 5 km en De Jeugdlopen van De Haar bood dit loopfeest voor elk wat wils. Veel blije, verhitte, emotionele en opgeluchte hardlopers kwamen over de streep in Haarzuilens. Alle hardlopers hebben een geweldige prestatie neergezet.

Door het prachtige, maar warme weer was het een stuk zwaarder om met een goede tijd de finish te behalen. De organisatie had op de warmte ingespeeld door extra verzorgingsposten op te stellen en ook het Rode Kruis had extra maatregelen getroffen.

Onder de lopers bevond zich ook dit jaar weer een bijzondere gast. Sara, één van de kleindochters van wijlen baron Thierry van Zuylen van Nijevelt van de Haar, liep ook dit jaar weer mee, nu met De Tien van De Haar. Sara kwam destijds met het idee om een hardloopevenement te organiseren rondom Kasteel de Haar. Al vijf jaar werken Kermis Oranjevereniging Haarzuilens, Athletic Point Events en Stichting Kasteel de Haar samen om deze unieke Kasteelloop te organiseren. Zij worden hierin ondersteunt door Hoofdsponsor Royal Reesink en PICNIC, de online supermarkt.

Het enthousiasme van alle lopers, de geweldige inzet van alle vrijwilligers, de sfeer in het dorp Haarzuilens, het entertainment langs het parcours en het aantal kijkers zorgden tijdens deze jubileum editie voor een onvergetelijke dag!

Deel dit bericht

Meer nieuws