bhhalvevdhaarzondag010

Warme ochtend voor deelnemers van de AFAS Kasteelloop de Haar

De AFAS SB+ De Halve van De Haar op zondag 25 juni was het laatste onderdeel in het sportieve weekend bij Kasteel De Haar. Na de wandeltocht en toertocht op de fiets van de zaterdag, stond de zondagochtend in het teken van hardlopen. Vanwege de hoge temperaturen een ingekort programma met een Prinsen en Prinsessenloop voor de kinderen, voor de volwassenen twee afstanden. De deelnemers van de halve marathon konden van start op De Tien van De Haar en liepen 10,55km.

De jonge hardlopers mochten als eerste van start. Geheel in het thema waren er weer vele kinderen verkleed als prins, prinses of ridder. Hier werden natuurlijk veel foto’s van gemaakt door alle ouders en “coaches”. Alle kinderen liepen 1,5km en finishten onder luid gejuich van al het publiek. Om de sportieve prestatie te vieren kregen alle kinderen een mooie medaille omgehangen.

De Vijf van De Haar was de eerste afstand voor de volwassenen. Na het startschot door Bart Welzen van hoofdsponsor AFAS SB+, draaiden de deelnemers direct van het landgoed af. Gelukkig was er af en toe op de route nog wat beschutting van de bomen. De deelnemers op De Tien van De Haar liepen in hun ronde ook nog langs de Haarrijnse Plas.

De laatste 1,5km was het niet erg om wat rustiger te lopen, de deelnemers liepen namelijk weer de kasteeltuin in! Hier viel genoeg te zien met de Rozentuin, de vele poorten en natuurlijk de AFAS SB+ zone bij de Duivenpoort. Na het officiële meetpunt op de 5km en 10km, was er enkel nog een schaduwrijk stuk te gaan tot de finish.

Met zicht op het kasteel werd er gefinisht. De snelste lopers van de dag waren op De Vijf van De Haar Floris van Drunen (18:58) en Rebecca Atteveld (22:30). Bij De Tien van De Haar ging de overwinning naar Alex Da Conceição Frederico (37:04) en Nesrine Leene (41:36). 

Natuurlijk ontving iedereen een welverdiende medaille, waarmee direct vele foto’s gemaakt konden worden met het kasteel op de achtergrond. Ook kon de energie weer aangevuld worden met VITHIT, AA-Drink of een reep van FulFil. Om even af te koelen stond de ijskraam al klaar bij het horecaplein, waar er voldoende schaduw te vinden was.

Deel dit bericht

Meer nieuws